Pappersval för att skapa egna Bröllopskort

I somras fick vi ett uppdrag att ta fram inbjudningskort, vigselprogram, meny och placeringskort inför ett bröllop i Granada. Enligt önskemål skulle korten vara på gultonat papper med textur, de skulle vara stilrena och förslutna med brudparets initialer på sigillet.

Var kan man hitta material för att skapa egna bröllopskort?

1996 startade tre kreativa tjejer, Ulrica, Mia och Tove – Rum för Papper på Vallgatan 19, Victoriapassagen i Göteborg. De erbjuder sina kunder Sveriges bredaste sortiment av ark, konstpapper och kuvert med fin papperskänsla och miljöegenskaper. Ett smultronställe för alla som söker det där lilla extra och vill skapa vackra inbjudningskort så att de blir ännu mer unika och personliga.

Redan när Du går genom Viktoriapassagen upplever Du att Du kommit till en annan tillvaro. Passagen kantas av små och trivsamma affärer till höger och vänster, samt ett mysigt café med uteservering. Atmosfären ger Dig en känsla om att befinna Dig i sydligare breddgrader. Stegen leder oss till Rum för Papper och där inne andas mångårig tradition. Du kliver in i affären och tiden vrids tillbaka till en tid då man satt hemma och gjorde egna kort för hand. Idag är det inne att skicka fysiska kort med frimärke på och många ”skapa-eget” intresserade har hittat hit. Du guidas till ett optimalt pappersmaterial allt från klassiskt till det hetaste på marknaden: transparenta kuvert, dokument gjorda av bomullsfiber samt gummi. Här kan Du även köpa utvalda tillbehör såsom pennor, anteckningsböcker, pärmar och album samt olikfärgade dekortape.

Ibland vill man ha ett passande kuvert till ett inbjudningskort men hittar inget då det inte har standardmått.  Den trevliga och kunniga personalen hjälper Dig att ta fram vad Du söker.

Till våra Bröllopskort föll valet på ett modernt tryckpapper som heter Strathmore Pastelle. De fjunigt rivna kanterna på pappret ger en känsla av raffinerad stil och personlig touch. Se följande bild.

Det är mycket som ska planeras inför ett Bröllop och om Din tid inte räcker till att skapa egna inbjudningskort – hjälper vi gärna Dig. Vi specialdesignar Bröllopskort enligt Dina önskemål.
* * *
Tidigare inlägg med liknande tema: Kronprinsessan Victoria var inte den enda som fick sin drömprins …”
Läs även tips ”Om utskrifter” vad man bör tänka på när man skriver ut.
Kommande inlägg: ”Morens sista suck” om Al-Hambra i Granada


Det här inlägget postades i Råd & Tips - Bröllop, Råd & Tips - Pappersval och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>